2009. április 27., hétfő

Múlt...

Még mindig a múltam néhány darabját mutogatom. Kicsit olyan ez, mint mikor a százéves színésznő üldögél a színészotthon társalgójában és fátyolos szemmel emlékezik... amikor én Júlia voltam. Én nem vagyok Júlia, és különben is nincs erkélyünk sem. Viszont, ha lenne, sem ácsorognék ott, mert félek...



Ez a nyusz a szekrény aljában lapul. Ráfogtam, hogy készen van, azóta úgy döntöttem, hogy itt-ott még ráfér néhány kontúr. Teljes szállal hímeztem 2x2 négyzetre, öszintén szólva túl nagy lett. Elég vastag buksza kell a kereteztetéséhez.




Az árnykép mintáját a Keresztszemes újságból vettem. A már megszokott ajándékként végezte. A fekete-fehér verzió nem illik abba a milliőbe ahová került, ezért lett barna. Az a szörnyű igazság, hogy nálunk egyetlen egy keresztszemes munkám sincs, azt a néhányat elajándékoztam. Be kell pótolnom.

2009. április 25., szombat

Már nekem is van!

Már nekem is van, igaz, hogy csak egy, de nekem is van. Rendszeres olvasóm! Mint sok blogban láttam, vannak játékok, nyeremények, ajándékok. Én is adok az első rendszeres olvasómnak ajándékot. Melinda, egy szóbeli vállonveregetésre jogosító kupon boldog tulajdonosa lettél. Ha legközelebb találkozunk akkor beválthatod.

2009. április 24., péntek

G, mint goblen...

Nászajándék lett. Egy régi keretet újíttattam fel. Először furcsa volt, de a barna bársony paszi az előnyére vált.


Ezeknek a Rico művész gobleneknek imádom a hangulatát. Van még rejtett tartalékom, és vannak álmaim is. Egy barátnőm szinte végigvarrta a repertoárt, rablást fontolgatok!!!


Talán ez a kép volt a harmadik goblenem. Imádom a napraforgókat, olyan nagyon vidám és bolond virág.
(Neoton Família: Szédült napraforgó)






Ez a két maci hivatalosan keresztszemes párna. Nem hivatalosan tökéletes kép lett belőlük. Nagylyukú kanavára vastag gyapjúfonallal készültek.

Elég sokan bújkának még a szekrény aljában. Ki így, ki úgy. A szerencsésebbek már csak keretre várnak. Nemsoká úgyis mindent ki kell pakolnunk, nyári nagy felújítás, nem rakosgatom őket tovább, irány a keretező.



2009. április 23., csütörtök

Beszélgessünk...

Néhány fotó, hogy mire vagyok képes, ha találkozom a kötőtűimmel...

Igaz ez egy keresztszemes, de ez a legfrissebb alkotásom.
Ajándékba készült, családi vállalkozásban. A hímzést én készítettem, a banner-akasztót a párom.


Mivel nem tudok horgolni, az alján és a nyakán lévő horgolást a mama készítette.


Sima pulcsi néhány sor csipkével.



Saját elképzelés alapján. Lesz testvérpulcsi is fiús színekkel.

2009. április 22., szerda

Akkor csapjunk bele a lecsóba...

Először is sziasztok lányok és asszonyok, sziasztok Ti, akik ebben a virtuális térben megtaláltátok szerény blogomat. Még nagyon gyerek cipőben jár, de lassan felfejlődik... A terveim szerint persze... lesznek képek, meg betűk meg számok. Elsősorban kötés, azon belül gyerekpulcsik, meg néhány keresztszemes is. Most csattogtatok néhány képet és...