2021. november 4., csütörtök

Kisrókák

Amikor elkészítettem az első könyvjelzőt nem gondoltam, hogy egyre-másra készítem majd. Azt hittem, hogy teljesen megváltoztak az olvasási szokások. Abban azért bíztam, hogy nem tűnt el teljesen. Úgy gondoltam, hogy könyvet már nem olvasnak a gyerekek, inkább valami virtuális buzervanciát forgatnak helyette. Mi nagyon ragaszkodunk a könyvekhez. Szeretem megfogni, megsimogatni, elnézegetni a borítót, szeretek csak úgy céltalanul belelapozni, beleolvasni és néhány oldal után elbúcsúzni tőle. Felnőtt fejjel nem múlik el úgy egy hónap, hogy egy új mesekönyvet ne tegyek a polcomra. Vagy többet. Vannak régi és lettek új kedvenceink. És milyen jól mutatnak a régi kedvencek ezekkel a rókás könyvjelzőkkel. 

...erre nem is gondotam. De buta vagyok! Buta vagyok én Karak?
- Nem vagy buta, ...csak még keveset tudsz.





" Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz - modta a róka. - Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet...


 

4 megjegyzés:

Timi írta...

Tündériek lettek ezek a rókás könyvjelzők!!! ♥
A mesekönyvekkel én is úgy vagyok, mint te... sose lehet belőlük eleget venni :)

Amanda írta...

Szia Timi! Akkor lássuk: antikváriumos beszerzés a Pöttyös Panni teljes sorozata. Lassan teljes lesz a Bogyó és Babóca is. Nyúl Péter és barátai, Szerderberek összes meséje, Alma Magdi teljes sorozat, Találd ki mennyire szeretlek teljes sorozat. Volt néhány diafilmes rendelésem is, persze azok is mesék. Sőt a Találd ki mennyire szeretlek megy valamelyik mese csatornán is. Felveszem a részeket és varrogatás közben nézegetem.

Timi írta...

Oh!! Ezek a mesék!!! ♥ ♥ ♥

syufa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.