2010. október 21., csütörtök

Foltos pulcsi

kész!
Éppen itt volt már az ideje.
A kreatív vállalkozásom kötős ágazata valahogy lemaradt, nem termel. Tervek vannak, alapanyagok vannak, a célszemélyek kiválasztása megtörtént. Mondhatni minden adott, hogy a termelés igazán beinduljon.
De azt is tudom, hogy amíg a tilda-részleg ontja magából a jobbnál jobb figurákat, addig a kötős ágazat emigrációba kényszerül.
Szóval és tettel elkészült a foltos pulcsi első változata. Hozzávalók néhány gombócka maradék maradékának a maradéka. Kezd el kötni és tart ameddig tart, ezért nem szabályosan csíkos. A fonalat a huszas éveim elején zsákmányoltam, magyarul tegnap vettem. Középsvastag, könnyen kezelhető, műfonal. Nagyon szép írmintás pulcsikat köttöttem akkortájt, több kiló ilyen fonalam volt. Mára már csak néhány gombócka maradt.
Tervezek egy kistestvért is, szürke-zöld-fehér színekből.







6 megjegyzés:

rojalka írta...

Nekem tetszik, hogy nem mérnökien csíkos.

Berry írta...

Nagyon takaros! Jó neked, hogy rá tudtad venni magad, hogy újra köss is! Én ezer éve nem kötöttem már, pontosabban... számolok... Hihetetlen, 10 éve!!! Minden elismerésem a tied! Jó kötögetést, mert kötni jóóóóóóóóóó!

Névtelen írta...

Úgyis hidegre fordult az idő, jól jönnek most ezek a kis pulcsik :)

Macus írta...

Én is szeretem az ilyen csíkosat.
A kötés nem halad, de olyan sokat varrsz, hogy csak na. Mindent nem lehet egyszerre... (Ezt én elég nehezen emésztem meg egyébként.)

Irenka írta...

Jók a színei és a csíkozás is tetszik.

Amanda írta...

Annak idején minden létező színből vettem egy-egy kilót, innen van a sokféle maradék. Olyan tompák a színek, egyedül és bandában is jól mutatnak.