2011. május 6., péntek

Kísérlet

Ha egy előgyapjúnak sokat mondogatjunk, hogy kendő lesz belőle, akkor elhiszi és úgy kezd el viselkedni, mint egy kendő.








Mindig is tetszett az az ötlet, hogy előgyapjúból mindenféle hókusz-pókusz nélkül kössek. Az első tervem az volt, hogy takarót készítek. Ez addig jó ötlet volt, míg meg nem láttam a fonalat, vagy inkább a fonal mennyiségét. Az rövid úton kiderült, hogy nincs annyi fonalam, hogy érdemes legyen a takató ötletbe belekötni. Ezért kendőket álmodtam meg belőle. És igen, kendőket, többes számban: ezt elajándékozom, a következőt, ami csak a szegélyén lesz csipkés, azt megtartom.



A mintát a neten lőttem, valahol és valamikor (sajnos nem tudom visszalinkelni), kicsit átgyúrtam, itt-ott lecsíptem belőle.



A kendő nem a lehellet kategóriába tartozik, ez a kendő inkább egy nagy sóhaj, hiszem 470g-ot nyom, és 180X80.















15 megjegyzés:

Vera írta...

Lehet hogy nem csipke minőségű, attól még lehet szép.A mintát is szépen megmutatja, és főleg jó meleg lehet. Egy kérdésem lenne: Előgyapju, mit jelent....
/megkaptad amit írtam?/

Vera írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Amanda írta...

Vera, van ahol előszál néven szerepel. Ezt még fonni kell a kötés előtt, ezen állapotában nagyon sérülékeny, könnyen szakad.
Nem tudom mire is gondolsz, ezt megkaptam, és a múltkori hozzászólásod is.

Amanda írta...

Vera!
Mostmár értem, megkaptam, köszönöm a mindenre kiterjedő választ.

Macus írta...

Itt is meseszép!
A kötős összejövetelről a makói csajokkal beszéltünk. Június 5-ére gondoltunk. Szerinted? Egy makói látogatáshoz mit szólnál?

Jutka írta...

Érdekes szép kendő biztosan meleg is, vagy is képről annak látszik.

Macus írta...

Amanda! Lehet, hogy június 4-re gondoltam... Amelyik szombatra esik.

Irenka írta...

Nagyon szép, ezeken a hűvös-hideg estéken, reggeleken jó szolgálatot tehet. Hanyas tűvel követted el?
A szövegeden olyan jót lehet szórakozni, bírom :)

gromine írta...

Szép kendő !

Amanda írta...

Köszönöm, a kendőm is köszöni.
Macus, június 4. szombat, akkor elkezdem tervezgetni. Persze, szívesen megyek Makóra. Időben jelzem mikor és hogyan és hová érkezem, esetleg érkezünk. Köszönöm a lehetőséget.

Timi írta...

Nagyon szép ez a kendő és biztosan jó meleg is! Jól eshet az embernek a hátára teríteni, főleg amikor ilyen hűvös van ...Ügyes vagy :o)!

fialka012 írta...

❤❤❤

Amanda írta...

Irénka: nyolcas tűvel követtem el, biztosan elbírt volna vastagabbat is, de tartottam attól, hogy a ráhajtások helyén akkora lik tátong, hogy esetleg átesem rajta.

Névtelen írta...

Láthatólag jól sikerült a kísérlet:)), szép lett, gratulálok hozzá!

Csilla írta...

Igazán jó lett. Nekem is van itt valamennyi előfonal, majd elvállik mi lezs belőle :) Én is mindig kissebb tűvel kötök mint amennyit mások szerint elbír, igaz én elég lazán is kötök. Nem csak a fonaltól a mintától is függ a tűvállasztás.