2011. július 18., hétfő

Barbie ruhák leírással

A legelső barbie-s bejegyzésben írtam, hogy egykaptafára készültek. Lehet, hogy ezt a két képet látva ez elsőre hihetetlen, de tényleg.


Ruha: egy darabban készül, lentről fel.
Kezdés 74 szemmel, néhány sor lusta után jöhet bármilyen minta, (a sellőnél én azsúrmintát kötöttem)
A kívánt hossz elérése után a szélszemek közötti 72 szemet hármassával összekötjük, hangsúlyos középpel.
A maradék 26 szemmel kötünk tovább. A felsőrészt is ízlés szerinti hosszúságig kötjük, derékvonaltól kb. 8-10 sor, de a sellősnél addig, hogy ne látszódjon ki a cipője. Majd három részre osztjuk a munkát. Az első 6 szemre kötünk 8 sort, majd a köv. sorban leláncoljuk a szemeket. A középső 14 szemre kötünk 6 sort, a 7.ben a szélszemek között egy sima, kettőt simán összekötünk váltakozással fogyasztunk (nem lesz szimmetrikus) köv. sor fordított, majd a megmaradt szemeket leláncoljuk. A harmadik rész kötése megegyezik az első 6 szemével.
A 6-6 szemet a 14 szemre kétoldalt befordítjuk, és a vállait 3-4 szemmel összehorgoljuk. A ruha hátát a derékrész felett néhány sorig összehorgoljuk, majd az egészre a nadrágnál lerírt módón szegélyt és gomlyukakat horgolunk. A ruhák 2-2 gombbal záródnak.

8 megjegyzés:

nöné írta...

Nnna, ide is megérkeztem végre! Elképesztő vagy, nagyon szuperek ezek a rucik! Ötletesek, vidámak, és nem utolsó sorban hasznosak is, a Hatévesek jól elbabázgathatnak.

Hegemony77 írta...

Jó sok Barbie ruhája lehet már a kislányodnak, hogy ilyen ügyes Anyukája van :)

Amanda írta...

Üdvözöllek Titeket, először és újra!
Örülök, hogy jöttetek!
Ezeknél a ruháknál inkább a mennyiségre törekedtem. Azt tapasztaljuk, hogy egy hatéves több baba, több hatéves hatványozottan több baba, a több baba pedig több ruhát igényel, de egyformában, hiszen a több baba egyszerre csinál mindent. Főleg öltözködik.
A varrós részlelegem is ezen is dolgozik, márcsak egy fröccsöntőt kell beszerezni, hogy cipőket is tudjak készíteni. Persze szigorúan csak saját használatra. Bár a cipőgyártás nem is rossz ötlet.

Noémi írta...

Nagyon ötletesek ezek a kis ruhák :) Nem kis munka lehetett de az eredmény önmagáért beszél. :D

Kriszti írta...

Micsoda kollekció. Még nincs Barbi babánk, de szükség esetére megjegyzem ezt a bejegyzésed. :)

Amanda írta...

Noémi köszönöm. Ha nagy lesz a siker könnyen előfordul, hogy a jövő évi ovis tombolára begyártok néhányat.
Kriszti köszöntelek, örülök, hogy látlak. Remélem segítségedre leszek!

Unknown írta...

Köszönöm, hogy a ruhák leírását közzé tetted. A sellő ruhát most kötöttem meg. Nagy sikere volt. a következő a nadrág és a felső lesz.
Még egyszer köszönöm.

Üdvözlettel
Marianna

Noszty írta...

Én az unokám barbyjának készítettem ruhatárat és hozzá vállfákat és cipősdonbozból ruhásszekrényt. Nincs leírások csak úgy féléből horgoltam. Megnézhetitek ötletelni a Facebook oldalamon a Hobby 2018 albumban. Gratulálok Amanda nagyon szép emlékekkel gazdagította a gyerkőcöket.