2013. május 17., péntek

Kell egy táska




ehhez a cipőhöz!
Ma délután családi nap lesz az oviban, eszem-iszom, dínom-dánom. Kiállítások, versenyek, bemutatók és tombola. De erről majd máskor, másnap. 
Szóval kell egy táska, ehhez a cipőhöz. Konkrétan nemcsak ehhez, hanem a ikertestvéréhez is, mert van egy hétköznapi és egy ünneplős. 

Míg mindenki a munkahelyén tölti a napját, én délelőtti nagy magányomban arra az elhatározásra jutottam, hogy kell egy táska. Tudom mondtam már, ehhez a cipőhöz. Elindult a vezérhangya, a gondolatot válogatás, keresgélés, válogatás hosszasan, majd még hosszabban, oda-vissza pakolás, keskeny vagy széles dilemma követte. És néhány öltés múlva készen is voltam. 








 Persze előnnyel indultam, mert elég szép raktárkészletem van kalocsai hímzésekből. Anyósom készítette, kimondottan arra a célra, ha megszomjaznék és jól jönne egy kis kalocsai. 


Már említettem, hogy kiállítás is lesz. Bármilyen technikával készített közlekedési eszközök. Kiborítottam apa elé a papírdobozos zsákot, hogy itt a feladat, a lehetőség, mert ennek a gyereknek péntekre ezekből a dobozokból valami jármű kell. Én maximum a konyhai papírtörlősből tudok egy rakétát..., vagy hajtogatok papírrepülőt. 


 Különböző papírhengerekből, teás dobozokból készült gőzmozdony szeneskocsival. 


Sajtos és gyógyszeres dobozokból készült traktor és úthenger. 

Ezek az alapmodellek. Azóta már van utánfutó szalmabálákkal, vasútállomás és konkrétan csatornát építő brigád is. 

Végére maradt a kérdés, hogy mire jó egy régi bélyeg-gyűjtő album. 
Legyen mibe tenni a tombolát!

9 megjegyzés:

Palkó írta...

Fantasztikus!!!
Nagyon tetszik a táska - és a cipő is! :) - de (ne neheztelj meg érte) most a férjed alkotásai vitték el nálam a pálmát... hihetetlenül tetszett a mozdony, a traktor és az úthenger is! Fantasztikusan ügyes az egész család!
Sok szerencsét a tombolához!!! :)

Jutka írta...

Szuper kézműves család vagytok! Szebbnél szebb alkotásokkal, kellemes délutánt!

Timi írta...

Oh, az a táska fantasztikusan szép lett!!! Annyira illik a cipőhöz! Nagyon jól eltaláltad! :o)))
A papír alkotások is csudajók!!! Remélem nyerni fogtok a tombolán! :o)

Namata írta...

Nagyon szép a táska .A mozdony fantasztikus ötlet .:)

Leki-Rita írta...

Belefért a nyeremény a táskába? :)
Nagyon SZÉP lett a táska, ötletesek a papíralkotások!

MrsYarnart írta...

üdvözlet Mr és Mrs Kreatívnak :) és id. Mrs Kreatív hímzései is gyönyörűek persze!

Amanda írta...

Köszönöm nektek: Képzeljétek, nyertem egy spirál-füzetet, aminek kalocsai mintás a borítója.
(meghívót egy menő fodrászhoz egy komplett frizurakészítésre. Most várom, hogy a három centis hajam kicsit megnőjön, hogy legyen mit vágnia.

MrsYarnart írta...

nem lehet elég rövid a haj, amiből ne lehetne valami érdekeset kihozni :D a kalocsai mintás borító nem lehet véletlen. mert ugye, nincsenek véletlenek :)

Palkó írta...

Ez tök jóóóó! Akkor, amikor mész a fodrászhoz, felveszed a cipődet, viszed a táskádat, benne a füzetet, és amíg csodát kreál a fejeden, jegyzetelheted a füzetbe a hímzésötleteidet :))) (nekem mindig jönnek az ötletek, amikor a fodrász matat a hajamban :)))