2010. július 16., péntek

Az én öko-szatyrom

Már a cím sem stimmel, mert nem tartom meg, elajándékozom.
Talán emlékeztek még, akkor sem kezdek új kézimunkában ha jön egy névnap, születésnap, vagy egy új szerelem. Kicsit aggódtam, mert névnapok tényleg jöttek. A másik kezdeményezésem, ha olyan az alkalom, a célszemély, és az időm is kiadja akkor a saját készítésű ajándékok minden mással szemben elsőbbséget élveznek. Jó persze a szokásos édesség és virág mellett.
Így történt, hogy tavaly készült Tralala-mintát felhasználva készítettem egy öko-szatyrot ajándékba. A kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt.

A hímzés véletlenül tudom 92 DMC-vel készült, halványsárga aidára. Nem volt jó párosítást, mert a fonal legvilágosabb része teljesen beleolvad az anyagba. Persze úgy alakult, hogy több a világos mint a sötét rész. Szóval a minta nagyon tetszett, a fonal nem különben, az anyaggal is ki vagyok békülve, de együtt sehogyan sem szerettem meg. Ezért is kötött ki a szekrény mélyén, mert nem tudtam mit is kezdjek a kész hímzéssel.


Most pedig a nagy ufo-tlanítási folyamatban erre is sor került, rábukkantam.
Addig szedegettem, válogattam, próbálgattam hozzá az anyagokat, hogy azt hiszem ezt a zöld aprókocást nagyon eltaláltam. A szélét ekrü színű keskeny csipkével díszítettem.



A végeredménnyel teljesen elégedett vagyok, beleszerelmesedtem. Még az sem zavar, hogy a gomb rossz oldalra került.
Az öko-szatyor készítéséhez Lidércke instrukcióit használtam fel. Köszönet érte!

9 megjegyzés:

Ili írta...

Nagyon szép lett!!!A gomb meg jó helyen van, mert különben eltakarná a szép hímzésed.

F.Gina írta...

No igen, én mindig hátulra teszem a gombot :))
Gyönyörű, és imádom a tralalát ! Remélhetőleg örülni fog neki az ajándékozott :))

Hajni írta...

Nagyon szép lett az öko-szatyor!

Amanda írta...

Köszönöm a kedves kommenteket!
Gina, a szépérzékem azt diktálta, hogy felül legyen a fülecske és az alján a gomb. Először furcsa volt, mert nem olyan lett mint a kapcsos könyvek. Már megszoktam, és megszerettem úgyhogy a következőt is így készítem. Terveim szerint a másik tralala hímzésem narancskockás anyaggal és barna csipkével párosítom.

medolin írta...

Igazán szép lett, az ajándékozott méltán örülhet(tett) neki!

Kriszti írta...

Nagyon tetszik! Boldog lesz, aki kapja.

Márti írta...

Nagyon szép munka, nekem is tetszik!!! :)

Amanda írta...

Lánykák, köszönöm! Remélem az anyósom örül neki, mert hát ő kapja. A másikkal együtt éppen nem anya-lánya, hanem anyós és menye táskák lettek.

Berry írta...

Gyönyörködöm...