2019. szeptember 9., hétfő

Tüskeböki

Májusban születtem, de igazán őszi gyereknek vallom magam. Nyáron, abban a nagy melegben már nagyon nem önmagam voltam. Alig vártam, hogy szóljon a nyár: ideje mennem. Azért néha még visszanézek.
Nagyon szeretem az őszt. Az illatokat, a színeket, a fényeket, a langyos őszi szellőt. Szeretem ha még melegen süt a nap, de jól esik néha fázni. Szeretem ha esik és szeretem akkor is ha ködöl.
Szeretem ha előkerülnek a puha, meleg pulcsik, kendők. Én ilyenkor vagyok elememben.
Néhány napja készítettem igazi őszi színekből, őszi mintákkal, igazi őszi naplókat. Készítés közben azon kaptam magam, hogy fejben azt fogalmazom, hogy milyen szöveggel tárom a nagyvilág elé a művészetemet. Arra gondoltam, hogy apróhírdetés formában szövegezem meg:
Keresek egy süni csoportos óvónénit, aki szívesen írna ebbe a naplóba.
Tüskeböki jeligére a kiadóba.

Képzeljétek el, éppen még pakoltam szombaton Békéscsabán a Megye-napon, amikor odajött egy hölgy, hogy látja még sehol sem tartok, és nem is akar megzavarni, de ő egy süni csoportos óvónéni. Szinte vadássza a sünis dolgokat, mert katica meg kutyafüle rengeteg van, de süni alig-alig.
Teljesült a kívánságom, egy kedves süni csoportos óvónéni naplója lett a füzetem.






















4 megjegyzés:

Leki-Rita írta...

Sok sünis ovónénit ( meg baglyost :) ) ! Szépek lettek ezek a füzetek is!

csipike írta...

Szuper a sünikés napló! Látod milyen jó, hogy ilyen süni merész ötleted volt, rögtön gazdára is lelt! :-)

Palkó írta...

Ez aranyos! Mondom én mindig, hogy nincsenek véletlenek! :)
Nagyon szuper füzeteket alkottál ismét!

Timi írta...

Olyan jó érzés, ha valaki olyan kapja meg az alkotásunkat, aki igazán értékeli és szereti! Nagyon örülök a sünis óvónénidnek!!!