2009. június 8., hétfő

A nő, aki visszamosolyog a tükörből...

Úgy érzem, kezdek ebbe a virtuális világba beilleszkedni, engem is játékba hívtak. Valaki rám is kíváncsi.

Akkor hajrá:

Klasszikus két gyerekes család vagyunk, egy kislány és egy kisfiú szülei. Mindennapjainkat a gyermekeink nevelése, és szüleink támogatása teszi ki. Azt hiszem rengeteget köszönhetünk mindketten a szüleinknek, amit a mindennapi törődéssel, gondoskodással és szeretettel igyekszünk viszonozni. Remélem még sokáig velünk maradnak.


Hirtelen ember vagyok, de nem vagyok harag tartó, nincs időm és felesleges energiám a gyűlölködésre. Pedig nagyon jó lenne megleckéztetni azokat, akik megérdemlik. Általában hirtelen döntök, az esetek többségében jól. Viszont a családomat érintő kérdésekben igyekszem higgadt és megfontolt maradni.


Házimunka terén csak a vasalással van gondom. Elég sok, merthogy utálok vasalni. Ez egy ördögi kör: azért utálok vasalni, mert nem tudok szépen vasalni, és azért nem tudok szépen vasalni, mert egyszerűen utálok vasalni. Sokáig a vasalókat hibáztattam, de annyi vasaló megfordult a kezeim alatt, hogy rá kellett jönnöm, hogy bennem van a hiba.


Szégyen, de nagyon régen volt szépirodalom a kezemben. Amikor főiskolára jártam, annyi, de annyi szakirodalmat olvastam, hogy egyszerűen betű mérgezésem lett. Most már vágyom a betűkre, de a lányom tett arról, hogy a kortárs mese irodalomban otthonosabban mozogjak, mint a kortárs szépirodalomban.


Imádom a mozit, a filmeket. Igaz, moziban elég rég voltunk, marad a tv és a dvd. A tv-ben alig van jó film, ha igen akkor embertelen időpontban. Sosem azért néztem meg egy filmet, mert x vagy y játszott benne, ezért olyan nagyon nincs is kedvenc színészem. Viszont van sok kedvenc alakításom, vagy nagyon jól eltalált szinkron hangom. Nem nézek napi sorozatokat, szappan operákat, délutáni ütésváltást sem. Azért van heti 1-2 sorozat amihez ragaszkodom. Tipikus női sorozatok Született feleséget, Szex és New York. Egyébként dokumentum csatornákat és sport közvetítéseket nézünk.


Utálom a bulvárt, szinte dühít, hogyan lehet rajongni ezekért a mai mondvacsinált sztárocskákért. Idegesít az emberi ostobaság. Valahol azt olvastam, egy országnak olyan sztárjai vannak, amilyeneket megérdemel. De kérdem én, mit vétettünk...


A megmaradt szabadidőmben sok mindennel foglalkozom, elég sok mindent kiprobáltam már. Szalvéta, üvegmatrica, virágkötés, gipszöntés és festés, rongyzőnyeg-szövés, varrás, keresztszem, goblen, kötés. Ahogy nő a kislány egyre több mindent együtt csinálunk, nagyon élvezzük mind a ketten. Amik még kimaradtak a kosárfonás és az agyagozás. Amint lehetőségem lesz, bepótolom. És persze horgolni sem tudok, tanulgatom, de még nem sok eredménnyel.



Ezt a játékot Gabellától "kaptam". (Blogilag van még mit tanulnom, nem tudok a blogjára rámutatni. Valaki segíthetne) Nem tudom kinek is adhatnám tovább, mert már olyan sokan játszottatok.. Örömmel olvasom mindenki bemutatkozó sorait.

6 megjegyzés:

Kangamama írta...

Ez a sztáros téma engem is mélyen dühít,de azt hiszem nem rájuk kell haragudni, a hiba bennünk van...

nöné írta...

Örülök, hogy olvashattam Rólad!
A segítség: (ahogy én szoktam)
- megnyitod annak az oldalát, akit linkelni szeretnél, majd a címsorban kijelölöd egy kattintással a címet és jobb egér gomb megnyomásával a "másolás" funkcióra kattintol (így vágólapra került ez a cím);
- a bejegyzésedben kijelölöd azt a szót, amit szeretnél, hogy arra kattintva bejöjjön a kívánt oldal;
- a megjegyzés funkciós fülecskéi közül rákattintol arra a zöldesre, ami azt írja ki, hogy "link";
- a megjelenő ablakba beilleszted a már előzőleg kimásolt és vágólapra helyezett címet;
- elfogadtatod (most hirtelen nem tudom a szót, amire kattintani kell;
- és már más színű is lett a bejegyzésedben a linkelésre kiválasztott szó.

Remélem, érthető, amit leírtam. Ha nagyon szájbarágósra sikeredett, akkor pedig elnézést kérek!

Kati írta...

Én is örömmel olvastalak:)
Jó egy kicsit a háttérbe is belátni, mert nem mindenki ad képet magáról blogolás közben, sokan inkább csak alkotnak!

Ha linket szeretnél beszúrni:
Írd le a szöveget vagy szót pl Gabella, jelöld ki bal egérgombbal, majd kattints a link ikonra, és a felugró ablakban (URL cím megadása) írd be a weboldal szövegét pl http://gombolyito.blogspot.com/
Majd ok! Kész is:)
Remélem tudtam segíteni:)!

Kati írta...

:D Ez nagyon egyszerre sikerült Nönével:D:D

Amanda írta...

Lányok!
Köszi a segítséget, a következő bejegyzésemben probálkozni fogok!

Névtelen írta...

Szia ! Jó volt olvasni Rólad, meg az is hogy megtaláltam a blogodat , mert kerestem ám én azt az Amandát, aki felíratkozott hozzám , de a képednél nem jelenik meg a blogod címe,így nem tudtam hová kattintsak.Egy megjegyzésben figyeltem föl a nevedre, így jutottam ide.Hát, én is kezdő vagyok, biztos van trükkje, hogy lehet megtalálni valakit...