2010. szeptember 27., hétfő

Őszi táska kis gyűjtögetőknek

Gyüjtöget az ötévesem. Nem tudom, másnál hogyan van ez, de az én lánykám mindent gyűjt!
Vannak normál és meghökkentő gyüjteményei. Sütőporos, vaniliás cukros tasakok, zokniról a papír, ruhacimke, füzet alakú szórólapok, üres boríték, csigaház, élő éti csiga (kaptak egy terráriumot, eteti itatja és sétáltatja őket), teatasak, üres teásdobozok, madártoll, murva a játszótérről. Ezek rendszerint dobozokban, zsákokban, táskákban kapnak helyet. Nagyon kell ám rájuk vigyázni, komoly háború kerekedik, ha a kétévesem valamit megkaparint.
Szóval már hozzászoktam, hogy nem dobunk ki semmit, csak ha a család minden tagja egyetért.


Jelenleg gesztenyét gyűjt, a minden ősszel visszatérő szenvedélyéhez kapott egy gesztenye-és egyéb termésgyűjtő táskát. Az ovinknál vannak gesztenyefák, és minden ovis gesztenyét gyűjt. Viszont aki az én lányomat le akarja gesztenye-gyűjtésben előzni az vagy keljen korábban, vagy aludjon ott, mert mi már úgy érkezünk az oviba, hogy az összes zsebe, és anya összes zsebe tele van gesztenyével. Hullásában kapja el a gesztenyéket.


Olyan aranyosak, mikor licitálnak, hogy ki mennyit gyűjtött. Nekem négy van, nekem meg öt. Az én lányomnak kettő. Kettő kiló naponta.











7 megjegyzés:

nöné írta...

Ez nagyon édes! Mármint a sztori, no persze a szatyorka is!

aniko66 írta...

Akkor pici lesz az a szatyor! :))))

Irenka írta...

Jaj, de jót kacagtam! A szatyor szuper!

Berry írta...

Két kiló? :D
Gyerekkoromban én is gyűjtöttem. Egy füzetbe ragasztottam be mindenfélét. És történt a csoda. A kiselejtezett kockás füzetemet, mivel az apu a volt MÉH vállalatnál dolgozott, 25 év!!! után hazahozta nekem! Azóta értékelem bárki gyűjtőszenvedélyét!

ancsapancsa írta...

Aranyos:-)

Csilla írta...

Aranyos story és szép szatyorka.

Névtelen írta...

:)))

Igen, szerintem is varrhatsz még egyet - kettőt avagy egy nagyobbacskát :)))