2010. május 25., kedd

A kovácspeti öt éves!

Hurrá! De kinek is jó ez? Elsősorban Kovács Petinek, mert már csak tizenhárom év választja el a nagykorúságtól, a lánykámnak, mert meghívták a buliba és nekem, mert újabb műremekkel örvendeztethetem meg a célközönségem.
De kinek is jó ez? Mert hát anyuka a nagy szevezésben csak a meghívottaknak felejtett el szólni. Legalábbis nekünk. A buli előtt, ami szombat, egy nappal, ami csütörtök délután kaptuk meg a meghívót.
És a meghívó nem azt súgta, hogy irány a teszkovics és vedd meg, hanem azt, hogy készíts el, lehetőleg a lánykáddal együtt.
Gyors ötletbörze, gyors döntés. Olyan legyen amihez minden megvan, (szabásminta, anyagok, mindenféle kiegészítő) és amihez nem kell sokat gondolkodni (nem ez lesz az első). Így készült ez a tilda-egér, igaz a nadrággal, mégis gondolkodtam egy kicsit.
A lánykámmal közösen ezt az ajtódíszt készítettük. Ő rajzolta körbe a szabásmintát és én kivágtam polárból a részeket. Majd ő felragasztotta a papírra és a kartont körbevágta. Nekem csak az összeállítás maradt. A csomagolást sem vittük túlzásba, varrtam kék csíkos anyagból egy zsákot, amit később tornazsáknak is használhatnak.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon klassz ajándékok készültek!Már mesterré kellene téged avatni egérkészítésből :))))

allsewnup írta...

These are so sweet. I really like the hedge hog.

Carolyn

Marikje írta...

Jó látni, hogy neked azért egyre szebb dolgok kerünek kie a kezed és a tűid közül. Gratula Marcsi

Leki-Rita írta...

Szuper ajándékok! Kár, hogy nem én vagyok kovácspeti :)