2010. június 20., vasárnap

Két vihar között a Viharsarokban...

...mi mással is tölthetnénk az időt, mint a kötögetéssel. De nem magunkban, elbújva kedvenc fotelunkban, hanem együtt, nyilvánosan, Orosházán, szombaton, délután és kora este.



Kitaláltuk (jó, nem egyedi az eset, és nemcsak saját találmány), megbeszéltük, lezsíroztuk, megkötöttük!


Egy cukrázda teraszát vettük birtokba. Öten, volt hogy hatan, érdeklődőkkel, nézelődőkkel, kézimunkát értékelőkkel együtt volt hogy többen. Tudtam, hogy olyan helyet kell keresni, ahol asztalok is vannak, mert kell egy hely, ahová a szajrét pakoljuk. Hát majdnem kicsi volt az asztal elég sok kötős cuccal indultam el, pedig nem is kötök aktívan, a többiek sem tétlenkedtek, elég nagyok voltak a batyuk, volt látni, fogni, tapintani való bőven. Egyszer-egyszer összeszedtük a holminkat, nem az eső miatt, hanem mert kellett a hely a sütistányéroknak.


A cukrászlányok édesek voltak, és nem a kötényükre ragadt cukor miatt, a forgalom függvényében, felválta jöttek csodálni, dícsérni, irigykedni.

Az alapcsapat férfi tagja is kötött, ismeretséget, barátságot, esetleg a laptopja árnyékában üzletet. A társalgásba is bele-belefolyt, rendszeresen végszavazott: webáruház!

Jól éreztük magunkat, jókat nevettünk, hol csendesebben kuncogtunk, hol mint a fuvarosló. Beszélgettünk, keresztszemeztünk, kötögettünk, eszegettünk. Ajándékozás is volt, senki sem távozott üres kézzel. Igaz nem váltottuk meg a világot, ma sem, de megismertük egymás, megismerük egymás munkáit, elismertük egymást.



Lányok, máskor is lesz üres asztal a cukrázda teraszán, várnak minket vissza!




6 megjegyzés:

Jutka írta...

Vártam a kedves és humoros beszámolódat a képeket, mivel rajtad kívül senki sem vitt fényképezőgépet. Köszönöm, hogy megörökítetted az utókor számára:)))

Gabella írta...

Én is köszi! Nem baj, ha lenyúlok a képekből?

Gabella írta...

Fuvarosló... Aha, szerintem is nagyokat röhögtünk néha! Jó lenne megismételni!

Macus írta...

Köszi a humoros beszámolót. Most is jót nevettem, a férjemnek felolvastam a rá vonatkozó részt, neki is tetszett.

Remélem, hamarosan ismétlés köv. :))

Kormica írta...

Tuti jó buli lehetett! Sajnálom, hogy kimaradtam belőle, mert nem értem rá. Legközelebb :)

Amanda írta...

Kormica! Gabi említette, hogy szívesen jönnél, de másképp alakult. Jól éreztük magunkat, biztosan lesz még hasonló rendezvényünk. Várunk szeretettel!