2010. június 27., vasárnap

A teszkós-szatyrok ideje lejárt!

Őszintén, nézzünk magunkba, vagyis inkább a szekrényeinkbe, hogy miben is tároljuk az aktuális, a folyamatban lévő, az ufo-sorba került kézimunkáinkat. Nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy minden szekrényben ott lapul egy, vagy több ilyen-olyan nagyáruház, multi, gyógyszertár, rövidáru-üzlet reklám szatyorja, kincset rejtve magában.
Ennek igyekszem végét vetni. A már mutatott textil-dobozkáim azért készültek, hogy méltó helyen tudhassam a holmijaimat.
Teljesen beleszerelmesedtem az aprókockás anyagokba. Igaz, hogy annyi köze van csak a kockákhoz, mint a számtan-füzetnek. A magyar nyelv érdekessége, hogy mégis kockás füzet, és kockás anyag, az ami inkább négyzetrácsos. Emlékszem annak idején a matek-tanárnő mennyit kinlódott velünk, hogy nem kockás a füzet. Akkor milyen, mert elég érdekesen hangzik, hogy francia-négyzetes, vagy inkább téglalapos füzetet kérek.
Mivel van anyagom bővem, készült minden színben zákocska is.

És mivel marad anyagom készítettem néhány szívecskét is.












10 megjegyzés:

Kaoka írta...

Jól rá is fáztam. Lebomlott egy reklámszatyor, amibe a többit tartottam erre-arra jó lesz majd valamire célból. A fenti szekrényból apró morzsaként hullott a nyakamba tartalmával együtt, természetesen felmosás után. Látni nem akarok itthon többet egy darabot sem!
Gyönyörűek a kis tárolóid. Ezek nem fognak egyhamar lebomlani. :)

nöné írta...

Egyáltalán nem jársz messze az igazságtól, sőt...:o) Ki-ki technikája szerint, Te varrsz, én kötöm-horgolom a tárolócskákat az ufóknak, na de mibe tároljam azt a millió fonalat? A zUram most vesz épp az egyik multinál összecsukható rekeszeket, legalább egymásra pakolhatók, nem úgy, mint a nylonszütyők.
Mondandóm lényege: nagyon tetszenek a "négyzetrácsos" tárolóid!!!

Macus írta...

Jó így együtt látni ezt a sok kis "dobozkát". Meg a sok kis szívecskét.

Ili írta...

Nagyon mutatósak, még a munka kedved is nagyobb lesz!!

Jutka írta...

Maradt még négyzetrácsos textil azon a bizonyos beszerző helyen?
Szépen kivitelezett szivecskét, szütyűkét és dobozkát készítettél.
Telepakoltad már?:)

Kriszti írta...

Belelátsz a szekrényembe? Micsoda szemed van!
Nagyon tetszenek a tárolóid, szívesen tárolnám én is ilyen szépségekben a készleteim. Elárulod, mit teszel az anyagok közé, hogy szép tartása legyen?

Amanda írta...

Jutka, hagytam még neked is! Az én kimenőim szerdánként vannak. Még üresek, de van cucc bőven.
Kriszti, a bélése vastag molino, a színes anyagot pedig összefogtam egy réteg táskamerevítővel. De más béléssel is próbálkozom, valószínű varrás előtt kikeményítem. Nem csináltam még ilyet, de próba szerencse.
Ili, olyan jól sikerült a színeket összeválogatnom, hogy kilencfoltos párnákat is készítek, megkapják a gyerekeim.
Nöné, a fonalaim zsákokban a padláson, most szégyenlem magam.

aniko66 írta...

Én egy hónapja számoltam fel a zacskókat... de nem ilyen kreatív dobozokba kerültek, mint a Te kockásaid. Ezek nagyon jópofák! :)

Gabella írta...

Mesi megkérdezte: Miért nem szivecske alakúak a szivecskék? Vagy kinyúltak? :D

Berry írta...

Úgy van! Le a neylon szatyrokkal, éljenek a gyönyörű textil tárolós dobozok! Nemcsak környezetbarát, de hangulatos, otthonos is!